سیلوهای ذخیره سازی گندم
ذخیره سازی غلات به خصوص گندم همیشه با امنیت غذایی مردم مرتبط بوده و اهمیت ویژهای داشته است. طراحی و اجرای صحیح سیلوهای گندم سهم موثری در حفظ کیفیت و بهداشت گندم و کاهش ضایعات آن و کاهش هزینههای حمل، بارگیری و نگهداری خواهد داشت و مدیریت اقتصاد گندم ایجاب مینماید برای حصول به اهداف ذکر شده، نسبت به طراحی و احداث سیلوهای استاندارد در مناطقی با توجیه فنی و اقتصادی مناسب اقدام گردد.
مهندسین مشاور پلرود از دیرباز تجربه های متعددی در زمینه طراحی و نظارت بر ساخت سیلوهای ذخیره سازی گندم در کشور دارند. حدود 702 هزارتن از ظرفیت ذخیره سازی گندم کشور توسط مهندسین مشاور پلرود طراحی و نظارت شده است.
بطور کلی سیلوها و انبارهای ذخیره سازی گندم مشتمل بر 4 گروه اصلی هستند:
- سیلوهای فلزی. مانند سیلوی 100هزار تنی اصفهان، سیلوی 40هزارتنی سوسنگرد، سیلوی 40هزارتنی سبزوار، سیلوی 30هزارتنی ارزوئیه کرمان، سیلوی 20 هزارتنی ساوه و سیلوی 60 هزار تنی نهاوند
- سیلوهای بتنی بلند. از جمله سیلوهای بتنی بلندچهارگانه 27500 تنی در کاشان، آباده، بجنورد و نیشابور و سیلوی بتنی بلند 110 هزار تنی قم
- سیلوهای بتنی کوتاه. نظیر سیلوی50 هزارتنی دشت مغان
- انبارهای مکانیزه. از جمله انبار مکانیزه بوکان به ظرفیت 70هزارتن ، بهبهان به ظرفیت 40 هزارتن، و شوشتر 20هزار تن
مهندسین مشاور پلرود در برخی پروژهها مانند پروژه انبار مکانیزه بوکان طرح ابداعی برای تبدیل سوله به انبار گندم با ایجاد قیف در کف انبار و تعبیه ماشین آلات ارائه داده است.
در پروژههای فوق الذکر نیاز به هماهنگی بین بخشهای فرآیند، معماری، سازه، برق، مکانیک و تجهیزات میباشد. همچنین تمامی آنها علاوه بر خود سیلوها مشتمل بر فضاهای صنعتی، اداری و خدماتی زیر میباشند:
- ساختمان مديريت اداري
- ساختمان مسکونی برای اسکان کارکنان
- ساختمان استراحت، سرويس و نمازخانه رانندگان
- ساختمان توزين اول و دوم
- ساختمان نمونه برداري و آزمايشگاه
- برجكها و ساختمانهای نگهباني
- ساختمان منبع زميني آب و اتاق پمپاژ
- ساختمان پست داخلي برق و ديزل ژنراتور
- ساختمان پست برق فشار قوي
- تعمیرگاه
- پاركينگ انتظار كاميون و تريلر در داخل سایت
- محوطه سازی